Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

3 Pages<123>
Mercy Offline
#31 Posted : Friday, September 30, 2011 6:09:01 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: TonyaRuckman Go to Quoted Post
Just wondering if there is a hide contour feature on the E2.


No, it does not.
Mercy Offline
#32 Posted : Friday, September 30, 2011 6:23:43 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
This is the facebook video for centerpoint for the E2

http://www.facebook.com/...php?v=10150163488806235

Below is PC's video library but when you click on the E2 video, it is not working so perhaps they are working on it.

http://www.cricut.com/movies/videov3.aspx

When you click the below link, click upload, scroll down on your right and you will see about three pc E2 videos.

http://www.youtube.com/user/provocraft#p/u
Mercy Offline
#33 Posted : Monday, October 03, 2011 7:27:33 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

If your E2 is stuck on the Logo Screen, follow the below information:

With the power off press the magnifying glass the pause key and power button

You will then see a rainbow test pattern screen the machine will cycle the roller bars and then the blue calibration screen will come on with the cross hair in the upper left hand corner.

Chase the cross hairs and then it should go to the mat screen

Edited by user Wednesday, March 07, 2012 1:04:00 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Granny510 Offline
#34 Posted : Tuesday, October 04, 2011 2:20:02 PM(UTC)
Granny510

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/2/2007(UTC)
Posts: 117
Location: Ann Arbor, MI

Thanks: 8 times
Was thanked: 15 time(s) in 15 post(s)
Melody,
I really appreciate your E2 tutorial. I just got mine yesterday and I am almost ready to send it back, because I find it very confusing and the instructions are worthless. After viewing your tutorial, I will give it another chance. I am very disappointed after all the hype.
CarolAngry
Mercy Offline
#35 Posted : Friday, October 07, 2011 8:26:17 AM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of Day!

Firmware:

The current software version (Friday, October 7, 2011) of the E2 is Version 1.01 (0043:0017:0240). Therefore, if that is not your version or greater, then you need to update.

Current update as of November 15, 2011

0065:0017:240

Current update as of March 2012

0065:0036:0240

Current firmware as of May 2012

0079:0040:0240

Edited by user Tuesday, July 03, 2012 3:12:20 PM(UTC)  | Reason: Added new firmware number

Mercy Offline
#36 Posted : Monday, October 17, 2011 5:50:17 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

PC only as Mac does not need CCR drivers:

When using CCR, under the help in CCR, go to install drivers and install the E2 CCR driver to your E2. Then you should be able to cut in CCR via E2.

Edited by user Friday, June 29, 2012 11:25:31 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Mercy Offline
#37 Posted : Monday, October 17, 2011 7:34:57 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
The cutting speed cannot be adjusted when using Craft Room with Expression, Create, or Personal Cutter. We are looking at ways to allow it to be adjusted. Speed can be adjusted if you are using E2 or Imagine. The settings in the CCR Cut Preview screen will override any setting on the machine itself.

Mallory

Mercy Offline
#38 Posted : Tuesday, October 25, 2011 12:26:28 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Tip of the Day!ThumpUp

Finding Firmware From E2:

If you can't catch the E2 firmware on boot up, tap the wrench icon on the main screen, tap the right arrow at the bottom 4 times, then tap the ! icon. You will see the firmware number which is a series of number:a series of numbers:a series of numbers.

Edited by user Wednesday, February 22, 2012 9:37:47 PM(UTC)  | Reason: Not specified

CindyBartkowiak Offline
#39 Posted : Wednesday, November 09, 2011 11:11:21 AM(UTC)
CindyBartkowiak

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/9/2008(UTC)
Posts: 2

the video link is showing error when I try to load it....UGH I want to know how to change blades!!!!
Mercy Offline
#40 Posted : Friday, November 11, 2011 12:52:39 AM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: CindyBartkowiak Go to Quoted Post
the video link is showing error when I try to load it....UGH I want to know how to change blades!!!!


Scroll up to post 32 as those links should work. I turn my housing upside down and carefully pull out the blade and then insert another blade.
HyacinthBucket Offline
#41 Posted : Sunday, November 20, 2011 6:45:03 AM(UTC)
HyacinthBucket

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/26/2009(UTC)
Posts: 729
Location: UK

Thanks: 721 times
Was thanked: 374 time(s) in 257 post(s)
Originally Posted by: mercy Go to Quoted Post
I am placing this in this thread so it will not get lost.

The current software version (Friday, October 7, 2011) of the E2 is Version 1.01 (0043:0017:0240). Therefore, if that is not your version or greater, then you need to update.

Current update as of November 15, 2011
0065:0017:268556

Mercy - Firstly thanks for all your help on this MB Love
I have E2 5th. Anniversary Edition (no WiFi connector came with my machine) - I have just updated my E2 and the numbers (on the machine) are as follows: 1.01 0065:0017:0240 - can you tell me why my numbers are different to the current 15th. Nov. update and also different to the Cr.Sync numbers? On Sync after I updated the numbers showing on my computer were: 2.053 0065:0017.
Also If I install the drivers for CCR on my E2 - can I still install the drivers for the Imagine? Stupid questions probably - sorry Blushing


Lynda
Mercy Offline
#42 Posted : Monday, November 21, 2011 12:07:42 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: HyacinthBucket Go to Quoted Post
[/b]
Mercy - Firstly thanks for all your help on this MB Love
I have E2 5th. Anniversary Edition (no WiFi connector came with my machine) - I have just updated my E2 and the numbers (on the machine) are as follows: 1.01 0065:0017:0240 - can you tell me why my numbers are different to the current 15th. Nov. update and also different to the Cr.Sync numbers? On Sync after I updated the numbers showing on my computer were: 2.053 0065:0017.
Also If I install the drivers for CCR on my E2 - can I still install the drivers for the Imagine? Stupid questions probably - sorry Blushing


Lynda


Nooo, not a stupid question at all and you're welcome. One of our members updated her E2 to that firmware so if you did not get that firmware, then that probably tells me that PC is still tweaking it and pulled that one. Therefore, I will re-post it with your firmware until further notice. Thanks for alerting me and you are up to date.

Yes, you can install the drivers for as many different Cricuts that you have as the CCR drivers are different for each machine.
 1 user thanked Mercy for this useful post.
HyacinthBucket on 11/21/2011(UTC)
Mercy Offline
#43 Posted : Monday, November 28, 2011 10:23:49 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Tip of the Day!ThumpUp

If you are having issues with your wifi adapter, the below links might be able to help you.

Mary R. CCR and Wi-Fi Adapter Settings
http://main.cricut.com/c...-recognized-by-CCR.aspx

Jo109 Wi-Fi Adapter Settings
http://main.cricut.com/c..._posts.aspx#post1212098

Laural Wi-Fi Adapter Settings
http://main.cricut.com/c...-your-Home-Network.aspx

GypsyBoricua Adobe Zapper - After you cannot get C Sync to re-install as the Zapper removes all signs of Adobe Air in which some remnants might remain causing C Sync not to work.
http://main.cricut.com/c...0_posts.aspx#post1213840

Edited by user Sunday, February 19, 2012 9:26:04 AM(UTC)  | Reason: Not specified

Mercy Offline
#44 Posted : Monday, December 05, 2011 7:59:43 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Tip of the Day!

The E2 can link both Imagine Art and Pattern carts to the Gypsy Imagine App.

The E2 can link Imagine Art carts to CCR. It cannot link Imagine Pattern carts at this time. Currently, you can only link cartridges when you go to print/cut with them, so only Imagine could ever ask you for a pattern cart to even reach the option to link it.

Edited by user Wednesday, March 07, 2012 1:10:43 PM(UTC)  | Reason: Edited to exchange the word add for link

Coah'sNana Offline
#45 Posted : Monday, December 05, 2011 8:07:43 PM(UTC)
Coah'sNana

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 2/19/2011(UTC)
Posts: 7,697
Virgin Islands (U.S.)
Location: 'Almost Heaven' West Virginia

Thanks: 20482 times
Was thanked: 17223 time(s) in 4585 post(s)
Originally Posted by: mercy Go to Quoted Post
Tip of the Day!

The E2 can add both Imagine Art and Pattern carts to the Gypsy Imagine App.

The E2 can link Imagine Art carts to CCR. It cannot link Imagine Pattern carts at this time. Currently, you can only link cartridges when you go to print/cut with them, so only Imagine could ever ask you for a pattern cart to even reach the option to link it.


Hi Mercy, You want to clarify this one? Just to link carts right? As far as I know you cannot use the Gypsy Imagine App with the E2. Has something changed?

Mercy Offline
#46 Posted : Monday, December 05, 2011 8:15:18 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: Coah'sNana Go to Quoted Post
Hi Mercy, You want to clarify this one? Just to link carts right? As far as I know you cannot use the Gypsy Imagine App with the E2. Has something changed?



Yes, to add the carts to the GI app as you can use the E2 or the I. I did not ask if the GI app can be used with the E2 yet as I will send another email to see if we will be able to or if it is capable of doing so now. Well, at least the cutting feature.BigGrin
Coah'sNana Offline
#47 Posted : Tuesday, December 06, 2011 3:42:45 PM(UTC)
Coah'sNana

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 2/19/2011(UTC)
Posts: 7,697
Virgin Islands (U.S.)
Location: 'Almost Heaven' West Virginia

Thanks: 20482 times
Was thanked: 17223 time(s) in 4585 post(s)
Originally Posted by: mercy Go to Quoted Post
Yes, to add the carts to the GI app as you can use the E2 or the I. I did not ask if the GI app can be used with the E2 yet as I will send another email to see if we will be able to or if it is capable of doing so now. Well, at least the cutting feature.BigGrin


Thanks Mercy. I can tell you for a fact that the Imagine App DOES NOT work with the E2 (at least 0111:0035 doesn't). Now maybe there's been an update to allow this (and you KNOW I am still waiting on one to fix the legacy cart issue where the Imagine wants you to plug it in), but at the the version above the App will tell you that your IMAGINE is not plugged in.
HTH and keep us posted!
Mercy Offline
#48 Posted : Tuesday, December 06, 2011 9:52:48 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: Coah'sNana Go to Quoted Post
Thanks Mercy. I can tell you for a fact that the Imagine App DOES NOT work with the E2 (at least 0111:0035 doesn't). Now maybe there's been an update to allow this (and you KNOW I am still waiting on one to fix the legacy cart issue where the Imagine wants you to plug it in), but at the the version above the App will tell you that your IMAGINE is not plugged in.
HTH and keep us posted!


You're welcome and thank you! I did send an email to inquire if the GI app will be capable of cutting with the E2.Smile
Mercy Offline
#49 Posted : Friday, December 09, 2011 12:47:36 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Tip of the Day!

Can the jukebox be used with CCR and or the Imagine?

Imagine and E2 has the same results. When you change cartridges, it will clear the queue. But you can use it for detecting cartridges in CCR, as long as you push the button so the jukebox has highlighted the cartridge CCR is looking for.

Edited by user Wednesday, March 07, 2012 12:42:45 PM(UTC)  | Reason: Not specified

DallasFreyer1 Offline
#50 Posted : Sunday, December 11, 2011 2:48:49 PM(UTC)
DallasFreyer1

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 12/4/2010(UTC)
Posts: 11

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: mercy Go to Quoted Post
If your E2 is stuck on the Logo Screen, follow the below information:

With the power off press the magnifying glass the pause key and power button

You will then see a rainbow test pattern screen the machine will cycle the roller bars and then the blue calibration screen will come on with the cross hair in the upper left hand corner.

Chase the cross hairs and then it should go to the mat screen




I followed these instructions and it is still stuck on the logo screen. Is there anything else I can try?

Mercy Offline
#51 Posted : Friday, February 10, 2012 12:46:54 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Release Notes for today's February 10, 2012 update:

Gypsy® device firmware 0227 update – Available 02.09.12

This update includes the following:

Cutting to the Cricut Mini™ with the Gypsy® device:
• The Gypsy device must be updated to the 0227:0234 (0227 firmware and 0234 content) version through the Cricut® Sync program found at www.cricut.com/cricutsync
• The Cricut Mini firmware must be updated to Version .23 in order to communicate with the Gypsy device .
• If the Cricut Mini requires a firmware update, you will be prompted to visit Cricut Craft Room™ to perform this update when the Gypsy device is connected to the Cricut Mini machine. Simply follow the screen prompts to complete the update process in Cricut Craft Room.
*Note: Cricut Mini cannot be updated from Gypsy device.

Cricut Expression® 2 machines:
• This release supports all Cricut Expression 2 machines including those with the 1000 firmware version

Corrects the blue & black screen that some Gypsy® devices were experiencing:
• We strongly encourage ALL Gypsy device users to update their device to the newest version (0227:0234) through the Cricut® Sync program at www.cricut.com/cricutsync for best results.
• This update will prevent the black screen and blue light some Gypsy devices were experiencing; however, it does not repair them.
• If you have a Gypsy device displaying a black screen and blue light, please contact Cricut® support 1-877-727-4288 | Monday-Friday: 7am-6pm MST

Corrects Cricut® cartridge linking issues associated with the following cartridges:
• Pagoda
• Close to my Heart - Art Philosophy Cricut® Bundle
• Celebrate With Flourish
• Everyday Pop-Up Cards
• Cake Everyday Sampler

Gypsy Linking to Cricut Craft Room™ is coming soon!

http://main.cricut.com/c...-Available-02-09-12.aspx
 2 users thanked Mercy for this useful post.
lovethatbug on 2/10/2012(UTC), Coah'sNana on 2/10/2012(UTC)
Coah'sNana Offline
#52 Posted : Friday, February 10, 2012 1:10:32 PM(UTC)
Coah'sNana

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 2/19/2011(UTC)
Posts: 7,697
Virgin Islands (U.S.)
Location: 'Almost Heaven' West Virginia

Thanks: 20482 times
Was thanked: 17223 time(s) in 4585 post(s)
Sigh...nothing for the Imagine app...again.
Mercy Offline
#53 Posted : Friday, February 10, 2012 1:28:27 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: Coah'sNana Go to Quoted Post
Sigh...nothing for the Imagine app...again.


Yeaaaahhh, sorry! I know you guys are disappointed but look at it this way, once the CCR and G update is released, then hopefully the I will be next!
Mercy Offline
#54 Posted : Monday, February 20, 2012 2:05:07 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
Originally Posted by: mercy Go to Quoted Post
Tip of the Day!ThumpUp

Finding Firmware From E2:

If you can't catch the E2 firmware on boot up, tap the wrench icon on the main screen, tap the right arrow at the bottom 4 times, then tap the ! icon. You will see the firmware number which is a series of number:a series of numbers:a series of numbers.


Tip of the Day!ThumpUp

The firmware can also be found in Cricut Sync. Once the E2 is connected, click help and about as the firmware, Cricut Sync version and your E2's serial number should be displayed in a popup screen on your computer.

Edited by user Wednesday, February 22, 2012 9:34:35 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Mercy Offline
#55 Posted : Wednesday, February 22, 2012 9:39:01 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

The E2 does not have an auto power off and unless things change, it is not going to have it. Therefore, it is best to make sure the E2 is off while unattended.

Edited by user Tuesday, July 03, 2012 3:15:07 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Mercy Offline
#56 Posted : Monday, March 05, 2012 6:14:05 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

Replacement AE2:

The AE2 owner who will receive an E2 as a replacement at some point in the future will be given access to Just a Note and Cricut Decals that was pre-loaded with the AE2. Product and Development is aware of this issue as a process for a future access is still in the works. A physical cart will not be given out with the replacement as the E2 will only come with the 2 pre-loaded carts of the E2, Alphabet and Essentials.
Mercy Offline
#57 Posted : Wednesday, March 07, 2012 9:30:02 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

Cannot turn off E2

If you have firmware 1000 and it appears that your power button does not work as it takes several pushes to turn off the E2, then hold down the power button longer so the E2 can correctly power off.

Mercy Offline
#58 Posted : Thursday, March 08, 2012 3:24:51 PM(UTC)
Mercy

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 4/22/2009(UTC)
Posts: 9,387

Thanks: 679 times
Was thanked: 2082 time(s) in 1202 post(s)
ThumpUp Tip of the Day!

Reformatting the E2

Until further notice or unless PC tells you to do so, PC does not advise doing a reformat and restore on the E2. Remember, reset is different from reformatting!
anita53072038e62 Offline
#59 Posted : Saturday, April 28, 2012 7:42:02 AM(UTC)
anita53072038e62

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/27/2012(UTC)
Posts: 1

having a problem getting cricut design studio to find my cricut expression 2 cutter the critcut chat finds it and alows me to cut, i cant up date driver to 4.2, running windows 7 profecial 64 bit, computer finds cutter fine, did all the off on things, can anyone hello please. thank you
Coah'sNana Offline
#60 Posted : Saturday, April 28, 2012 3:59:33 PM(UTC)
Coah'sNana

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 2/19/2011(UTC)
Posts: 7,697
Virgin Islands (U.S.)
Location: 'Almost Heaven' West Virginia

Thanks: 20482 times
Was thanked: 17223 time(s) in 4585 post(s)
Originally Posted by: anita53072038e62 Go to Quoted Post
having a problem getting cricut design studio to find my cricut expression 2 cutter the critcut chat finds it and alows me to cut, i cant up date driver to 4.2, running windows 7 profecial 64 bit, computer finds cutter fine, did all the off on things, can anyone hello please. thank you

Unfortunately DS is not compatible with the E2 (or Imagine). However, you can download and use Cricut Craftroom. HTH
Users browsing this topic
Guest (2)
3 Pages<123>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 1.564 seconds.
nebo-cricut-01