Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

scrapbookjulie Offline
#1 Posted : Thursday, October 18, 2012 9:58:53 AM(UTC)
scrapbookjulie

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/2/2008(UTC)
Posts: 31

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Wondered if anybody has any suggestions for me or similar experience with their machines. I'm having serious power problems. I tried turning the machine on last week. Nothing. I noticed the green light was out on the cord, so I ordered a new power cord. I plugged in the new cord today. Green light came on. Machine started right up. Was able to cut 2 images. Tried to cut a third. Machine powered off and immediately back on mid-cut. Tried that cut again. Same response from machine...started to cut, powered off and back on. I unplugged machine and searched this board for some ideas. Then I went back upstairs so I could try trouble shooting: different mat, using print and cut instead of cut only mode, different cartridge. I wasn't able to troubleshoot, though, because when I went to put the cord in outlet #1, it sparked a bit. Moved over to the next outlet, and it sparked again. Decided not to mess with it until I asked if anyone has had any similar power problems! Obviously something must be going on to short out the first power cord and now cause these problems. I haven't updated imagine in forever because it's always so risky and such a hassle. I don't use it with my gypsy or with CCR, if any of that info matters! Thanks for any suggestions.

Julie
CricutGena Offline
#2 Posted : Saturday, October 20, 2012 9:01:43 AM(UTC)
CricutGena

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/28/2011(UTC)
Posts: 972

Thanks: 4 times
Was thanked: 997 time(s) in 319 post(s)
Originally Posted by: scrapbookjulie Go to Quoted Post
Wondered if anybody has any suggestions for me or similar experience with their machines. I'm having serious power problems. I tried turning the machine on last week. Nothing. I noticed the green light was out on the cord, so I ordered a new power cord. I plugged in the new cord today. Green light came on. Machine started right up. Was able to cut 2 images. Tried to cut a third. Machine powered off and immediately back on mid-cut. Tried that cut again. Same response from machine...started to cut, powered off and back on. I unplugged machine and searched this board for some ideas. Then I went back upstairs so I could try trouble shooting: different mat, using print and cut instead of cut only mode, different cartridge. I wasn't able to troubleshoot, though, because when I went to put the cord in outlet #1, it sparked a bit. Moved over to the next outlet, and it sparked again. Decided not to mess with it until I asked if anyone has had any similar power problems! Obviously something must be going on to short out the first power cord and now cause these problems. I haven't updated imagine in forever because it's always so risky and such a hassle. I don't use it with my gypsy or with CCR, if any of that info matters! Thanks for any suggestions.

Julie


Julie- Please call customer service at 877-7cricut. We would be very happy to help you with the issue you have described above! We are available 7-6 MST Monday through Friday.
-PCGena
Khrista Offline
#3 Posted : Saturday, October 20, 2012 11:52:51 AM(UTC)
Khrista

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/12/2010(UTC)
Posts: 5,360
United States
Location: Southwest Washington State

Thanks: 1444 times
Was thanked: 2510 time(s) in 1398 post(s)
Definitely don't plug that back in until you talk to PC. There have been some others that have had a smoking cord etc. Very few that I've seen thankfully.

Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.271 seconds.
nebo-cricut-01