Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

fundivers5735c1db Offline
#1 Posted : Monday, November 26, 2012 4:37:28 AM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
Hello,

My old XP computer is dying and i want to transfer my cricut designer studio to my new windows 7 64 bit computer.
It is about a year that i'm trying to install my cricut on my new computer. Followed several forums and try outs but still no result.

Yesterday i'v reached a first break trought. I've installed the latest DS from this site. And then my cricut asked to perform a frimware update. so i did this. But know he keeps repeating firmware update.



My DS is installed as trial right know because i want first a perfect cut before i switch finally from computer.


How do i proceed know ?

Thanks for looking.
a desperate cricut user.
Karin
scrapalette Offline
#2 Posted : Monday, November 26, 2012 5:12:42 AM(UTC)
scrapalette

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 7/12/2008(UTC)
Posts: 23,609
United States
Location: FB: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 8493 times
Was thanked: 18934 time(s) in 8449 post(s)
The firmware update usually takes two passes. Make sure you put your Cricut back in update mode before doing the second pass. If that doesn't work, call PC and CS will help you.
 1 user thanked scrapalette for this useful post.
fundivers5735c1db on 11/26/2012(UTC)
fundivers5735c1db Offline
#3 Posted : Monday, November 26, 2012 5:40:06 AM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
Hello, i've have tried the second pass also. And then i got the message firmware update OK.

When i turn of my computer and try to cut again, i got again the message firmware need update.

Karin
fundivers5735c1db Offline
#4 Posted : Monday, November 26, 2012 12:37:56 PM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
Please can any one help me out. Please, i really want this to work.

I'm a creator i really mis my cricut.
Narelle Offline
#5 Posted : Monday, November 26, 2012 8:39:53 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,892
Australia
Location: Facebook: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 2029 times
Was thanked: 7813 time(s) in 3647 post(s)
Originally Posted by: fundivers5735c1db Go to Quoted Post
Please can any one help me out. Please, i really want this to work.

I'm a creator i really mis my cricut.


Could you try doing the firmware update from Cricut Craft Room instead?

fundivers5735c1db Offline
#6 Posted : Tuesday, November 27, 2012 12:54:15 AM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
a short update of what i tried yesterday evening.

I'd reinstalled the latest download of DS.

When i connected USB i got message no drivers find, solutions center opend to find solution and started searching for driver.

Then DS asked for firmware update. So i did. The first pass, the second pass and again the second pass and again the second pass. NOTE there was still a cartridge inside the cricut.

Then i started over again without cartridge and suddenly it worked. DS started cutting !!!.WOW IT CAN WORK!!!

then i turned of everything. DS, the cricut, the computer and turned everything again on.

And when i wanted to cut from DS i got again the message, cricut needs firmware update.

How do i proceed now ?

I tried installing craft room as you mentioned. But i have to try it again because instalation failed.

Right now i know that this can work. But i'm still looking for a work around that DS stop asking firmware update after turning of DS and the computer. I'm all testing in the trial version. I want first this to work and then ask for transfer my license to the new computer.

Thank you for helping me out.
Karin
fundivers5735c1db Offline
#7 Posted : Wednesday, November 28, 2012 12:39:30 AM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
Originally Posted by: Narelle Go to Quoted Post
Could you try doing the firmware update from Cricut Craft Room instead?



Hello Narelle,
Thank you for looking with me in this matter.
Yesterday evening i tried installing craftroom. But i can't get any further then initializing.

I tried again with DS, again firmware update was asked i did it without cartridge. DS mentioned firmware OK. But cricut didn't started to cut.

I try this evening again.

Karin
Narelle Offline
#8 Posted : Wednesday, November 28, 2012 12:50:03 AM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,892
Australia
Location: Facebook: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 2029 times
Was thanked: 7813 time(s) in 3647 post(s)
Originally Posted by: fundivers5735c1db Go to Quoted Post
Hello Narelle,
Thank you for looking with me in this matter.
Yesterday evening i tried installing craftroom. But i can't get any further then initializing.

I tried again with DS, again firmware update was asked i did it without cartridge. DS mentioned firmware OK. But cricut didn't started to cut.

I try this evening again.

Karin


Such fun you're having with this... not!!!

The Initializing screen is probably caused by your computers anti-virus program blocking CCR. Let me know what anti-virus program you have and I might be able to direct you to information on fixing that problem.
mishogaf3abce4d Offline
#9 Posted : Wednesday, November 28, 2012 10:08:59 AM(UTC)
mishogaf3abce4d

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 11/28/2012(UTC)
Posts: 5

Can someone help me out. I just purchased a new expressions 2 and have attached to my Mac, downloaded necessary software from this website.

Was able to open design studio program and start designing with 4 Ornamental Iron 2 pics. Everything locked up and stopped so I quit and restarted. Nothing. I did updates on my puter. Nothing. I can't seem to get past the loggin page. It doesn't even log in fully.


I am so new to this cricut stuff I have no idea what to do but I do know I have spent over $400 in machine and supplies and I want to get busy working ASAP.

Very frustrated. Don't really have time to spend hours with customer care. If this can't be fixed I need to return this machine and purchase a different brand on Amazon.

Can someone please help me?
mishogaf3abce4d Offline
#10 Posted : Wednesday, November 28, 2012 10:11:53 AM(UTC)
mishogaf3abce4d

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 11/28/2012(UTC)
Posts: 5

OK, now I detached the machine and was able to log in and open my saved project but once I moved one piece of artwork it locked up on me. Any ideas what this could be?
fundivers5735c1db Offline
#11 Posted : Wednesday, November 28, 2012 1:25:43 PM(UTC)
fundivers5735c1db

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 11/26/2012(UTC)
Posts: 10

Thanks: 2 times
Originally Posted by: Narelle Go to Quoted Post
Such fun you're having with this... not!!!

The Initializing screen is probably caused by your computers anti-virus program blocking CCR. Let me know what anti-virus program you have and I might be able to direct you to information on fixing that problem.



Hello Narelle,

I'm having Panda 2012 as anti virus program. I do not like turning of my anti virus when i'm online. I hope you can help me out. Thnak you for looking with me.

Karin

Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.533 seconds.
nebo-cricut-01