Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

cassie.neal51cceda9 Offline
#1 Posted : Wednesday, December 12, 2012 3:14:04 PM(UTC)
cassie.neal51cceda9

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/12/2012(UTC)
Posts: 1

For the past week my cricut craft room software will not get past the initializing screen on my PC. On the laptop it works just fine (just a little slower). I've tried uninstalling and reinstalling the software... three times!! PLEASE PLEASE HELP ME!!!Angry Crying
Narelle Offline
#2 Posted : Wednesday, December 12, 2012 4:11:45 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,970
Australia
Location: Facebook: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 2034 times
Was thanked: 7880 time(s) in 3690 post(s)
It's possible the anti-virus software on your PC did an update and is now blocking CCR. You might try adding CCRBridge.exe and Cricut-CraftRoom.exe as exemptions in the a/v program.
CricutGena Offline
#3 Posted : Wednesday, December 12, 2012 8:27:59 PM(UTC)
CricutGena

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/28/2011(UTC)
Posts: 972

Thanks: 4 times
Was thanked: 997 time(s) in 319 post(s)
Hello Cassie! The error you are receiving is caused when the antivirus blocks the program from working. There are several types of antivirus, we recommend calling your provider and having them help you add these programs into your exceptions:
• Cricut Sync
• Cricut Craft Room
CCRBRIDGE.EXE (this needs to be added from both the Cricut Sync program files folder and the Cricut Craft Room program files folder

Please contact customer service if this does not fix your issue!
-CricutGena
 1 user thanked CricutGena for this useful post.
mhohnstadt76393e37 on 3/17/2013(UTC)
mhohnstadt76393e37 Offline
#4 Posted : Sunday, March 17, 2013 11:00:30 AM(UTC)
mhohnstadt76393e37

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 3/17/2013(UTC)
Posts: 2

Thanks: 5 times
This is all very frustrating! I can't go past the initializing stage either- have tried just about everything! Why does this need to be so difficult?

I have windows 8, does this have anything to do with it?
Please help!Huh
sharibear Offline
#5 Posted : Sunday, March 17, 2013 11:09:37 AM(UTC)
sharibear

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 1/31/2013(UTC)
Posts: 295
Location: wyoming

Thanks: 48 times
Was thanked: 134 time(s) in 86 post(s)
hey hun,
i had to do this for daughters computer to run ccr
first right click on craft room icon on desktop then click properties then compatibility then click box that says run in compatibility mode for windows 7 then click apply i think that it it please let me know if it works hun
shari
Narelle Offline
#6 Posted : Sunday, March 17, 2013 2:25:52 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,970
Australia
Location: Facebook: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 2034 times
Was thanked: 7880 time(s) in 3690 post(s)
Originally Posted by: mhohnstadt76393e37 Go to Quoted Post
This is all very frustrating! I can't go past the initializing stage either- have tried just about everything! Why does this need to be so difficult?

I have windows 8, does this have anything to do with it?
Please help!Huh


Here's a picture of the changes you need to make to the CCR compatibility options that Shari mentioned above.

RosemaryCarlson Offline
#7 Posted : Tuesday, March 26, 2013 2:47:40 AM(UTC)
RosemaryCarlson

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/30/2010(UTC)
Posts: 1

thanks so much, with your directions, success at last!!
craftylilmom76 Offline
#8 Posted : Wednesday, March 27, 2013 9:12:20 AM(UTC)
craftylilmom76

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/26/2013(UTC)
Posts: 31
Location: Oklahoma

Thanks: 9 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
I cant even get the craft room to work i get stuck at the videos and it wont go any further
scrapalette Offline
#9 Posted : Wednesday, March 27, 2013 7:52:27 PM(UTC)
scrapalette

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 7/12/2008(UTC)
Posts: 23,772
United States
Location: FB: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 8561 times
Was thanked: 19079 time(s) in 8526 post(s)
Originally Posted by: corbitt.michelle76bc6d9915 Go to Quoted Post
I cant even get the craft room to work i get stuck at the videos and it wont go any further


You need to change your screen resolution because below the video is a box to not show the video again that you aren't seeing.
ragiggie6a2c67d2 Offline
#10 Posted : Saturday, April 06, 2013 8:55:16 AM(UTC)
ragiggie6a2c67d2

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 4/6/2013(UTC)
Posts: 3

Mine wont go past the initializing screen either. I have windows 8 and when I click on properties, it doesnt show me the screen you showed. I dont have a Compability tab! Strange or am I in the wrong window. I went to Norton's firewall, and both the CCRbridg and the Cricut Craft Room are set to allow but it's still just initializing. Crying

Renee-Ann
CricutGena Offline
#11 Posted : Saturday, April 06, 2013 3:33:55 PM(UTC)
CricutGena

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/28/2011(UTC)
Posts: 972

Thanks: 4 times
Was thanked: 997 time(s) in 319 post(s)
Originally Posted by: ragiggie6a2c67d2 Go to Quoted Post
Mine wont go past the initializing screen either. I have windows 8 and when I click on properties, it doesnt show me the screen you showed. I dont have a Compability tab! Strange or am I in the wrong window. I went to Norton's firewall, and both the CCRbridg and the Cricut Craft Room are set to allow but it's still just initializing. Crying

Renee-Ann


Hello, you will need to right click on the icon, the choose properties. Then you will see the Compatibility tab. I hope this helps!
-Cricut Gena
Caligirl58 Offline
#12 Posted : Monday, April 08, 2013 8:14:22 AM(UTC)
Caligirl58

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 3/12/2008(UTC)
Posts: 142
Location: Grand Forks ND

Thanks: 104 times
Was thanked: 30 time(s) in 30 post(s)
This post was so helpful to me. I did update my virus protection and CCR would not work. Now, I know why! Thanks
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.947 seconds.
nebo-cricut-01