Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

ashley.gerner8ff54aab Offline
#1 Posted : Tuesday, September 24, 2013 6:37:30 PM(UTC)
ashley.gerner8ff54aab

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 9/24/2013(UTC)
Posts: 2

I am trying to use Craft Room for the first time, everything is going smoothly until I hit "cut" (my mat will load, etc.) but once I hit cut I sit at the "cutting" screen forever and nothing happens. I need this for an event this week and am at a loss of what to try (I've updated my cricut, restarted everything a few times, etc.)

scrapalette Offline
#2 Posted : Tuesday, September 24, 2013 6:56:22 PM(UTC)
scrapalette

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 7/12/2008(UTC)
Posts: 23,785
United States
Location: FB: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 8576 times
Was thanked: 19094 time(s) in 8532 post(s)
When you press CUT on the cut screen, what happens? Does it say it's cutting or do you get an error message?

Are there more than one mat layer? If so, did you select the one you want to cut?

Did you turn on your Cricut after opening CCR? If not, it might not be finding your Cricut.
 2 users thanked scrapalette for this useful post.
caryn.surfin3f142f65 on 1/27/2014(UTC), DarleneDuncan on 5/11/2014(UTC)
CricutCutie Offline
#3 Posted : Tuesday, September 24, 2013 6:58:50 PM(UTC)
CricutCutie

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 2/13/2011(UTC)
Posts: 317
United States
Location: Charlotte, NC - MQ Pg 9 #259

Thanks: 16 times
Was thanked: 109 time(s) in 84 post(s)
One other thing to check - are you cutting from your cartridge or a digital image you purchased? I had an issue a while back on a digital image - and had to change my machine in CCR to an Imagine (even though I have an Expression) and choose Print only.

Charlene
ashley.gerner8ff54aab Offline
#4 Posted : Wednesday, September 25, 2013 6:36:49 AM(UTC)
ashley.gerner8ff54aab

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 9/24/2013(UTC)
Posts: 2

It says it's cutting but nothing happens. My cricut will say Connected to USB...and then it just goes back to the "select an image and press cut..." message. I don't think it has more than one layer - but this is my first time so maybe I somehow created another layer without realizing it. I will check on that...

I had saw online someone posted about switching it to an Imagine machine and trying it that way - still didn't work. :(

Thanks so much for your suggestions...I'll keep trying or give them a call today.

Thanks!
Narelle Offline
#5 Posted : Wednesday, September 25, 2013 4:41:54 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,972
Australia
Location: Facebook: Cricut Lovers Guide to Design Space

Thanks: 2035 times
Was thanked: 7882 time(s) in 3691 post(s)
Have you updated the firmware on your Expression yet?

And have you installed the expression drivers to your computer? You do that from the help menu in CCR.
Friend2647 Offline
#6 Posted : Wednesday, May 07, 2014 9:03:02 AM(UTC)
Friend2647

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/7/2010(UTC)
Posts: 18

Thanks: 1 times
Was thanked: 29 time(s) in 9 post(s)
Mine does exactly this. Things that sometimes work for me; restarting Craft Room, restarting the Expression, or saving the document. Recently I noticed the pressure wasn't set to what Craft Room specified so I reset it and that worked. Sooooo annoying. Also I have to update firmware everyday or I can't cut - really Provo Craft!!!??? Please get it together already, geez... Crying
Friend2647 Offline
#7 Posted : Thursday, August 21, 2014 11:46:37 AM(UTC)
Friend2647

Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 5/7/2010(UTC)
Posts: 18

Thanks: 1 times
Was thanked: 29 time(s) in 9 post(s)
Laugh After months of frustration I think I've finally figured out how to solve this problem without having to shut down and restart the program and machine to cut!! After you hit cut and the cut window comes up - LOAD THE MAT BEFORE YOU DO ANYTHING ELSE!! Don't chose paper weight or multiple cuts or ANY OTHER SETTINGS until you load the mat. WHOO HOO, this has worked for me over and over again without problems cutting!Laugh Laugh Laugh
 1 user thanked Friend2647 for this useful post.
theproc0a14c052 on 8/21/2014(UTC)
cassidyle10044e3332a Offline
#8 Posted : Saturday, September 06, 2014 12:25:11 AM(UTC)
cassidyle10044e3332a

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 9/6/2014(UTC)
Posts: 1

I'm having the same problem! I loaded the mat and then press cut, but it wont let me do anything! It stays on the cut page forever, until I get so frustrated and restart the program. I've been trying to get to work for the past several hours!!Mad
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 1.080 seconds.
nebo-cricut-02